Izložba Pravo na reku

pravo na reku izlozba

Pozivamo Vas da u četvrtak 19. novembra, u 19 časova, u galeriji O3one prisustvujete otvaranju izložbe pod nazivom “Pravo na reku”. Izložba je nastala u okviru kampanje za zaštitu prirodnih resursa koju sprovodi Beogradska otvorena škola kroz projekat “Znam kako da delujem”.

Umetnici koji će predstaviti svoje fotografije su Kristina Radovanović, Jelena Šurlan, Boris Miletić, Vladan Pavlović i prof. Radomir Levajac.
Tema izložbe je degradacija rečnih tokova i priobalja koja nastaje prekomernom eksploatacijom šljunka i odlaganjem otpada na obalama reka. Izložbom “Pravo na reku” nastojimo da građane upoznamo sa problemom degradacije rečnih tokova i podsetimo ih da je zdrava životna sredina njihovo pravo.

Prikazujući slike autentičnog prirodnog ambijenta koji je narušen i uništen ljudskom nebrigom i nečinjenjem nadležnih organa, želimo da pokrenemo reakciju društva i doprinesemo zaustavljanju nasilja nad rekama.

Posetioci će imati priliku da pogledaju izložbu u periodu od 19. do 25. novembra 2015. godine u galeriji O3one, ulica Uzun Mirkova 10 u Beogradu.
Projekat “Znam kako da delujem” se izvodi uz podršku Norveške ambasade u Republici Srbiji.

 

FACEBOOK EVENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com